Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Passende grafdecoratie bestellen

Er is veel mogelijk in het samenstellen van grafdecoratie. Als je ooit een wandeling maakt over een begraafplaats, en de oudere graven met de nieuwere zal vergelijken, dan is er een wereld van verschil tussen de grafmonumenten van vroeger en nu. Maar er is meer mogelijk dan dat je ziet, een grafmonument kan zeer persoonlijk zijn. Lees in dit artikel over passende grafdecoratie bestellen wat je aan de overleden dierbare doet herinneren.

Vroeger was het letterlijk een grafsteen

Bij de oudere graven is het grafmonument vaak een grafsteen met daarop een naam en datums. Het gaat dan om de geboorte- en sterfdatum, en aan niets is te zien hoe iemand tijdens het leven was. Vandaag de dag is dat anders. Een grafmonument in de vorm van een muzieknoot, omdat de overledene een passie voor muziek had, is te maken. Ook een grafmonument waarin terug komt wat voor beroep iemand had is te maken. Passende grafdecoratie bestellen hoeft ook niet per se van steen te zijn. Ieder materiaal wat bestand is tegen de elementen zoals sneeuw, regen en fel zonlicht, is geschikt. Een grafmonument van cortenstaal, plexiglas, versteend hout, en andere steensoorten dan graniet, zijn te gebruiken als grafdecoratie. Ook een combinatie van materialen is mogelijk. Denk aan wit marmer met daarvoor een plaat plexiglas, of een granieten grafsteen met daar omheen wit grind. Het is slim om voordat je passende grafdecoratie gaat bestellen op internet je licht op te steken door verschillende afbeeldingen te bekijken, naast een ommetje maken over een begraafplaats.

Alle tijd om een designer erop los te laten

Een uitvaart moet vaak heel plotseling georganiseerd worden. Maar de kroon op het werk, passende grafdecoratie bestellen, daarvoor is alle tijd. Een vers graf moet immers eerst inklinken anders verzakt de grafsteen, dus tussen het moment van de uitvaart en het plaatsen van het monument kan een tijdje tussen zitten. Hierdoor is het voordeel dat er niets overhaast besloten moet worden wat bij bijvoorbeeld de rouwbrieven wel het geval is. Het advies is om die tijd te benutten. Voor passende grafdecoratie bestellen komen alle factoren kijken. Heb je de voorkeur voor een klassieke grafsteen met enkel de naam en datums? Wil je een grafmonument van modernere materialen? Hoe groot moet het monument worden? Bovenal het ontwerp, moet dat vrij standaard zijn, of juist een sprekend monument waaraan te zien is hoe de persoon bij leven was? Je hebt alle tijd om bij het samenstellen van grafdecoratie het een passende en respectabele lading te geven.