Hovenier Vleuten
Image default
Winkelen

Manuka honing kopen: uw complete gids

Wat is Manuka Honing?

Manuka honing is een bijzonder soort honing die afkomstig is uit Nieuw-Zeeland. Deze honing wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van de Manuka struik (Leptospermum scoparium), een plant die uniek is voor dat gebied. Wat Manuka honing onderscheidt van traditionele honingsoorten, is de aanwezigheid van methylglyoxal (MGO). MGO is een verbinding die van nature in de nectar van de Manuka bloemen voorkomt en die bekend staat om zijn antibacteriële eigenschappen. De concentratie van MGO in Manuka honing bepaalt de kwaliteit en de therapeutische waarde. Hoe hoger de MGO-waarde, des te sterker de antibacteriële werking van de honing.

 

De Voordelen van Manuka Honing

Manuka honing staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen en wordt vaak gebruikt in zowel traditionele als moderne geneeskunde. Het wordt toegepast bij de behandeling van wonden, brandwonden en huidinfecties vanwege zijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Daarnaast wordt het gebruikt om keelpijn te verzachten en om te helpen bij spijsverteringsproblemen. Er zijn ook studies die suggereren dat Manuka honing de immuunrespons kan versterken en kan helpen bij het bestrijden van verschillende soorten bacteriën, waaronder resistente varianten zoals MRSA. Het is echter belangrijk om op te merken dat hoewel Manuka honing veelbelovende eigenschappen heeft, het geen vervanging is voor professionele medische behandeling.

 

Hoe Kiest U de Juiste Manuka Honing?

Bij het kopen van Manuka honing is het belangrijk om te letten op de MGO-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel methylglyoxal aanwezig is in de honing. Over het algemeen geldt: hoe hoger de MGO-waarde, hoe sterker de antibacteriële werking. Let ook op de UMF (Unique Manuka Factor) rating, een kwaliteitsmerk dat de authenticiteit en de biologische activiteit van de honing waarborgt. Een UMF-rating van 10+ wordt gezien als therapeutisch effectief. Daarnaast is het van belang om te controleren of de honing afkomstig is uit Nieuw-Zeeland en of deze 100% puur is, zonder toevoegingen.

 

Gebruik en Bewaring van Manuka Honing

Manuka honing kan op diverse manieren worden gebruikt. Het is heerlijk op brood, in thee of gewoon puur. Als het gaat om medicinaal gebruik, is het aan te raden om een theelepel direct te consumeren of op te lossen in warm water. Het is belangrijk om Manuka honing op een donkere en koele plaats te bewaren, weg van direct zonlicht. Dit helpt om de actieve bestanddelen te behouden. Wees je er ook van bewust dat Manuka honing, net als andere honingsoorten, niet geschikt is voor kinderen jonger dan één jaar.

 

Conclusie

Manuka honing is een unieke en veelzijdige natuurlijke bron met verschillende gezondheidsvoordelen. Bij het kopen van Manuka honing is het van belang om aandacht te besteden aan de MGO- en UMF-waarden om de kwaliteit te waarborgen. Door zijn unieke eigenschappen en veelzijdigheid in gebruik is Manuka honing een waardevolle toevoeging aan zowel uw keuken als uw medicijnkastje. Remember, zoals bij elk natuurlijk product, is het belangrijk om eerst met een gezondheidsspecialist te overleggen voordat u Manuka honing gebruikt voor medische doeleinden.

https://www.purehoney.nl/producten/manuka-honing