Kies uit verschillende groene stroomproducten

Je wilt weten wat de groenste stroomproducten zijn. Via de website van Welke Energieleverancier zie je dit in één oogopslag. De tarieven vergelijk je eenvoudig door gebruik te maken van de verschillende filters. Wat is jouw postcode? En woon je alleen, samen met jouw partner of met een klein of groot gezin? Bij het vergelijken wordt rekening gehouden met de energietarieven, netbeheerkosten, vastrechtkosten, kortingen en aanbiedingen. Je bent verzekerd van een compleet en eerlijk beeld van wat je echt per maand kwijt bent. En je ziet in een oogopslag welke energieleverancier het goedkoopste is bij jouw verbruik. Voor welke leverancier kies jij?

De top zes in Nederland

Welke energieleverancier is het groenst? Een vraag die je je vast en zeker stelt. Dit wordt bepaald door verschillende factoren. Denk hierbij aan de herkomst van energie, maar ook door de wijze van energieproductie, inkoop en investeringen van energieleveranciers. Welke energieleverancier het groenst is zie je in de tabel online. Hier zie je een top zes, die 100% groene energie leveren. Deze top zes is bepaald op basis van het grootschalig duurzaamheidsonderzoek 2017 van onder meer Greenpeace. Zowel groene stroom als groen gas worden door verschillende partijen geleverd. Wellicht is de groene stoom bij een lokale bron bij jou in de buurt opgewekt.

Groene energie uit Nederland of Europa

Natuurlijk wil je dat jouw stroom uit lokale bronnen wordt opgewekt. Maar niet alle groene stroom en gas kan afkomstig zijn uit Nederland. Zo wordt er ook veel geïmporteerd uit andere landen in Europa, waaronder De Scandinavische landen. Voor welke leverancier je ook kiest, de groenste leverancier is altijd een energieleverancier met een groencertificaat. Met dit Garantie van Oorsprong certificaat ben je verzekerd dat er 1 Megatwattuur (MwH) stroom ergens in Europa op een duurzame manier is opgewekt. Maar hoe zit dat met groen gas? Het gas dat je geleverd krijgt is gecompenseerd gas en dus ergens in Europa gecompenseerd wordt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aanleg van nieuwe bossen.