Hovenier Vleuten
Image default
Tuin en buitenleven

Je tuin opnieuw inrichten in het najaar: de beste tips

Als je net als de meeste huiseigenaren bent, is je tuin een van de plaatsen waar je in de zomer de meeste tijd doorbrengt. In de herfst kan je tuin dan wel wat lieve aandacht gebruiken. Als je de tuin een frisse uitstraling wilt geven, bekijk dan deze tips!

Hark alle bladeren op en gooi ze weg

Voordat u uw tuin gaat opknappen, moet u eerst alle bladeren opruimen. Anders werkt u alleen maar in een rommelige tuin en wie wil dat nou? Bovendien is het moeilijker om fris te beginnen als je omringd bent door stapels bladeren. Neem dus een paar minuten de tijd om ze eerst op te ruimen en dan kunt u beginnen met het plannen van uw nieuwe tuinontwerp. Geloof me, het zal het uiteindelijk waard zijn!

Snoei overgroeide planten, struiken of bomen

Elke goede tuinier weet dat een goed onderhouden tuin begint met een goede snoeibeurt. Overwoekerende planten, struiken en bomen kunnen een tuin snel overnemen, waardoor tere bloemen schade oplopen en de zon wordt verdrongen. Door de begroeiing weg te snoeien, kunt u ervoor zorgen dat uw tuin van alle kanten goed te zien is. Zo kunt u niet alleen eventuele problemen vroegtijdig signaleren, maar kan uw tuin ook optimaal van het zonlicht profiteren. Bovendien kan het wegsnoeien van begroeiing helpen voorkomen dat ongedierte en ziektes de overhand krijgen. Dus wat voor soort tuin u ook heeft, wees niet bang om hem eens goed bij te knippen.

Bekijk of je terras uitgebreid moet worden

De patio een van de belangrijkste plaatsen bij je huis. Het is de plek waar we gasten ontvangen, ontspannen na een lange dag, en genieten van het buitenleven. Maar al te vaak worden onze patio’s verwaarloosd, waardoor we ons benauwd en ongemakkelijk voelen. Als je terras toe is aan een update, kijk dan of het moet worden uitgebreid of voorzien van een overkapping. Op bouwcollege.nl vind je veel informatie over hoe je dit aan kunt pakken. Met een uitbreiding van je terras heb je meer ruimte om gasten te ontvangen, en een overkapping zorgt voor de broodnodige schaduw op warme zomerdagen. Met slechts een paar eenvoudige updates, kan je terras weer de perfecte plek zijn om te ontspannen en te genieten van het buitenleven.

Voeg nieuwe elementen toe

Naarmate uw kinderen opgroeien, groeit ook hun behoefte aan plezier en avontuur. Ze zijn niet langer tevreden met rondrennen in de tuin, maar willen nu ontdekken, bouwen en creëren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om uw tuin wat op te leuken zonder dat u daarvoor veel geld hoeft te betalen. Een eenvoudige zandbak kan urenlang vermaak bieden, maar je kunt ook een boomhut of fort bouwen. Op de site klus & fix leer je hoe je dit aan kunt pakken. Als je echt avontuurlijk bent, kun je zelfs een tokkelbaan of touwschommel aanleggen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het geschikt is voor je leeftijd en dat het veilig is. Met een beetje fantasie kun je van je tuin een ruimte maken waar het hele gezin van kan genieten.

Installeer nieuwe tuinverlichting

Met een beetje planning kun je nieuwe tuinverlichting installeren, zodat je ook na zonsondergang van je tuin kunt genieten. Er zijn veel verschillende soorten tuinverlichting verkrijgbaar, zodat je kunt kiezen voor de verlichting die het beste bij jouw wensen past. Je kunt gaan voor een romantische en subtiele look met snoerverlichting, of je kunt kiezen voor iets meer dramatische met spots. Tuinverlichting is een geweldige manier om nog meer van je tuin te genieten, dus wees niet bang om te experimenteren en de perfecte verlichting voor je tuin te vinden.