Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Hoe verbouw je een tuin?

Ben je bezig met je tuin verbouwen? Of ben je nog op zoek naar ideeën voor een tuinverbouwing? Bij een tuin verbouwen komt veel kijken. Je kunt je tuin bestraten, maar je kunt ook bomen, struiken en/of bloemen plaatsen in je tuin. In dit artikel vind je meer ideeën voor het verbouwen van je tuin.

Bomen plaatsen

In plaats van de bestrating of de oude bomen in je tuin, kun je er voor kiezen om nieuwe bomen te plaatsen in je tuin. Denk bij het plaatsen van bomen aan welke soort boom of bomen jij in de tuin wilt hebben staan. Wil je grote bomen, kleine bomen, bloemen of struiken in je tuin?  Bij het uitkiezen van de hoogte moet je opletten op de inval van de zon. Als je voornamelijk vanuit de achtertuin het zonlicht binnen in je huis krijgt en je graag een boom wilt, is het nemen van een hoge boom geen aanrader. Hoge bomen nemen vaak ook veel ruimte in beslag, dus als je een kleinere tuin hebt kun je beter geen hoge bomen neerzetten in de tuin. 

Bestraten

Wil jij in plaats van een tuin met veel gras en bomen juist een tuin die bestraat is, dan moet je de bomen laten rooien. Nadat de tuin gerooid is heb je genoeg ruimte om de tuin te bestraten. Wat bij een tuinbestrating een idee is om de tuin een mooie toevoeging te geven, is een bloembak en/of plantenbak aan te leggen. Dit zorgt voor wat kleur en leven in de tuin, waardoor het niet alleen straat is. In de tuin kun je bij de zitplek, in plaats van een bloembak, ook mooie planten op tafel of de grond neerzetten, waardoor de tuin gezellig wordt gemaakt. 

Zwembad

Mocht je nu een groene of bestrate tuin hebben en zwem je graag, dan is een inbouw zwembad plaatsen in de tuin een goed idee. Naast het zwembad kun je bijvoorbeeld nog een stuk bestraten of in de rest van de tuin gras maken met mooie bloemen erbij. Dit geeft de tuin kleur en een gezellige sfeer. Mocht er geen budget zijn voor een inbouw zwembad, dan is een opbouwzwembad ook een mooi idee. Deze zwembaden zijn makkelijk op te bouwen en af te breken en heeft een stuk minder onderhoud dan een inbouw zwembad. Bij een ingebouwd zwembad moet een filter zitten die drie à vier keer per jaar ontkalkt moet worden. Door middel van chemicaliën moet het zwembad ook nog gereinigd worden. Dit hoeft bij een opbouwzwembad niet, omdat je het water hier makkelijk uit kan laten lopen en het zwembad makkelijk kan opbergen.