Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

Geschikte raambekleding voor de slaapkamer

Slaapkamers zijn de meest intieme, persoonlijke, exclusieve, en ongestoorde ruimte van onze huizen. Na een vermoeiende werkdag kijken we allemaal uit naar dat behaaglijke bed met dat knusse dekbed, een warme knuffel van onze geliefde en een nacht van praktisch geen verstoring. Aan de andere kant binden ramen ons aan de buitenwereld. Ze gunnen ons een mooie blik naar buiten, maar stellen in ruil daarvoor onze privé-ruimte open voor buitenstaanders. Nog erger is het als je ramen opengaan naar een alledaagse straat of het raam van je nieuwsgierige buurvrouw. Om onze privacy intact te houden en binnen van een flinke hoeveelheid licht en lucht te genieten, kun je je ramen verstandig aankleden en ze naar je zin laten functioneren.

Maximale privacy

Geniet van maximale privacy, samen met flexibiliteit over lichtregeling, door de juiste raambekleding voor je ramen te installeren. Van verduisterende rolgordijn met zijprofielen tot elektrische rolgordijnen, er zijn een aantal prijzenswaardige raambekledingen die tegenwoordig de markt voor raambekleding beheersen. Hieronder vertellen we je meer over geschikte raamdecoratie voor de slaapkamer.

Gordijnen

Gordijnen zijn eenvoudig en toch sierlijk, en kunnen je kamer in hoge mate opfleuren. Als je een ruime slaapkamer hebt, kun je witte vitrages ophangen, gekoppeld aan overgordijnen Aan de andere kant, als je weinig ruimte hebt, kunnen lichte kleur transparante gordijnen je slaapkamer er ruim en luchtig uit laten zien. Schoonheid met nut, gordijnen bieden extreme flexibiliteit over licht- en privacyregeling. Als je slaapkamerraam op direct zonlicht gericht is, kies dan een dikke stof voor je gordijnen om de warmte en het licht van buiten tegen te houden.

Rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen. “Het beheersen van de duisternis in de slaapkamer draagt bij tot een betere slaap” is een uitspraak die wordt gedaan. Uiterst veelzijdig en stijlvol zijn rolgordijnen verkrijgbaar in een aantal stijlvolle stoffen. Meestal filteren alle varianten een flinke hoeveelheid licht en houden ze de felle stralen van buiten tegen. Zoek je een 100% lichtblokkering, dan zijn er ook veel andere verduisterende soorten rolgordijnen. Probeer de moderne verduisterende rolgordijnen met hun witte gedeelte naar de zon gericht, om het verzengende zonlicht te weerkaatsen en te voorkomen dat het je comfort belemmert.

Plisségordijnen met een honingraat plooi

De beste soort raambekleding om licht te blokkeren, honingraat plisségordijnen zijn gemaakt van een op een bijenkorf lijkende structuur met verschillende zeshoekige cellen die de lucht insluiten en een goede isolatie binnen de kamer bieden. Als je in verzengende omstandigheden woont, kunnen cellengordijnen je helpen om tijdens de dagen een koele temperatuur te handhaven, waardoor je elektriciteitsrekeningen een stuk lager uitvallen. Persoonlijk houden we van plisségordijnen om hun functie en hun uiterlijk. Eenvoudig, smaakvol, en decoratief, zijn honingraat plisségordijnen een fraai stukje raambekleding dat zowel het interieur als je ramen beslist tot hun recht kan laten komen.

Combineren mogelijk

Het combineren van verschillende soorten raamdecoratie voor de slaapkamer is zeker mogelijk. Wanneer je voor de sfeer in je slaapkamer jaloezieën wenst, maar dit niet genoeg verduistering biedt, is het bijvoorbeeld mogelijk om deze jaloezieën te combineren met verduisterende gordijnen. Zo combineer je uitstraling en praktijk op een juiste manier.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

De Japanse duizendknoop, wat doe je eraan?

LED verlichting ook geschikt voor in uw tuin

Dit zijn de beste soorten bestrating voor elk onderdeel van jouw tuin