Hovenier Vleuten
Image default
Aanbiedingen

De wereld van de wasbare luiers

Een baby brengt veel vreugde in je leven, maar is niet bepaald goedkoop. Je bent sowieso al honderden euro’s kwijt aan het kopen van luiers die je na gebruik direct moet weggooien. Dit is niet alleen een aanslag op je portemonnee, maar ook nog eens schadelijk voor het milieu. Gemiddeld gooi je namelijk zo’n 6.000 luiers weg per kind. Dat kan anders met wasbare luiers die je keer op keer hergebruikt. En wist je dat er ook wasbaar maandverband bestaat? Ontdek alles over deze wasbare producten!

Wat heb je nodig als je wilt overstappen op wasbare luiers?

Als je kindje nog erg jong is ,dan is het gebruikelijk om na iedere voeding de luier te verschonen. Een pasgeboren kindje voed je zeven á acht keer per dag. Met wasbare luiers kun je, mits je elke twee dagen de was doet, al uit de voeten met 20 tot 24 luiers. Bij Kaatje Katoen kun je daarvoor complete pakketten met wasbare luiers kopen. In het luierpakket vind je luierinlegvellen die de ontlasting opvangen, 21 wasbare luiers en 6 overbroekjes. Daarnaast heb je nog een luieremmer nodig met twee wasnetten, een wetbag en optioneel kun je ook nog wasbare billendoekjes aanschaffen.

Hoe werken wasbare luiers?

De wasbare luiers en het wasbaar maandverband zijn gemaakt van katoen. Na gebruik van de luier of het maandverband gooi je het papieren inlegvel met de ontlasting in de vuilnisbak of je spoelt het door de wc. De luier bewaar je vervolgens in een afsluitbare emmer totdat je een was gaat draaien. Je kunt de luiers en het wasbaar maandverband gewoon wassen in de wasmachine op 60 graden en vervolgens drogen in de wasdroger, en dan zijn ze weer klaar voor gebruik. Wasbare luiers zijn makkelijk te gebruiken, beter voor de gezondheid van je kind en besparen je geld. Probeer dus zelf een keer de wasbare producten van Kaatje Katoen.