Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

De laatste tuintrends voor deze zomer

De lente is inmiddels in volle gang. De avonden worden langer, de temperatuur stijgt en voor we het weten staat de zomer voor de deur. Tijd dus om eens stil te staan bij je tuin. Vertel: hoe staat jouw tuin ervoor? Is ie al helemaal klaar voor de zomer of moet er nog wel het één en ander gebeuren? In dit artikel vertel ik je over de laatste tuintrends en geef ik je de nodige inspiratie om je tuin helemaal klaar te maken voor de zomer.

Outdoor living

Hou je er ook zo van om tijd zoveel mogelijk tijd door te brengen in de buitenlucht? Dan heb ik goed nieuws voor je, want 2021 staat helemaal in het teken van outdoor living. Tijd doorbrengen in de buitenlucht is bovendien hartstikke gezond! Bij outdoor living draait het erom dat je de gezellige sfeer van binnen doortrekt naar buiten. In de zomer moet je tuin het fijnste plekje van je woning zijn. Om daarvoor te zorgen, is het belangrijk om stil te staan bij decoratie en aandacht te besteden aan de details. Als je van plan bent om veel tijd door te brengen in de buitenlucht, zijn de juiste tuinmeubelen natuurlijk ook van groot belang. Op de website van Fonteyn.nl vind je de laatste trends!

Go bohemian!

Naast outdoor living is ook de bohemian style een veelvoorkomende trend voor 2021. Een bohemian tuin kenmerkt zich – naast het gebruik van veel groen – door het gebruik van natuurlijk materialen, zoals bamboe en rotan. Een bohemian tuin ademt leven! Bij een bohemian tuin zijn ook de details van groot belang. Bij details kun je denken aan windlichtjes of waxinelichtjes, leuke kussentjes en muurhangers. 

Natural living

In het verlengde van de bohemian style ligt natural living. Er is nog nooit zoveel aandacht geweest voor duurzaamheid als nu en dat gaan we komende zomer ook terugzien in de Nederlandse tuinen, met name in de toepassing van materialen. Deze zomer zijn materialen als onbewerkt hout, bamboe en rotan enorm populair!

Ben je op zoek naar meer tuininspiratie of ben je op zoek naar de laatste trends voor tuinmeubelen? Kijk dan eens op de website van Fonteyn.