Hovenier Vleuten
Image default
Woning en Tuin

De beste minishovel voor jouw bedrijf?

Een minishovel is een compacte machine die ideaal is voor het werken in kleine ruimtes en het onderhouden van bestratingen en groenvoorzieningen. Als je op zoek bent naar een minishovel, is de Knikmops mini shovel zeker het overwegen waard. Deze machine is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over deze onmisbare machine.

Wat kan een minishovel precies?

Hoewel de minishovel al ongeveer 40 jaar geleden werd geïntroduceerd, werd de populariteit ervan pas in het begin van de jaren 2000 echt merkbaar. Deze handige machines zijn er in alle soorten, gewichten en maten en zijn onmisbaar bij het aanleggen en onderhouden van groenvoorzieningen en bestratingen. Dankzij de verschillende aanbouwdelen zoals een stenenklem, frees of palletvork kan de minishovel diverse taken uitvoeren. Bij de aanschaf is het vooral belangrijk om te letten op de basismachine, aangezien er grote verschillen zijn in de besturing en aandrijving. Sommige machines zijn uitgerust met wielmotoren, waardoor de bodemvrijheid van de shovels veel groter is. Tegenwoordig zijn er zelfs elektrische varianten beschikbaar van veel Knikmops modellen, waardoor je direct bijdraagt aan een schoner milieu!  Het grote voordeel van een minishovel is dat deze vaak nog smaller is dan een gemiddelde deur, waardoor zelfs de kleinere en lichtere modellen zoals de Knikmops 130 in een lift kunnen worden geplaatst en op hogere verdiepingen kunnen worden gebruikt. Voor grotere oppervlakken die moeten worden bewerkt, is de Knikmops 250  het perfecte model.

Knikmops modellen

De kleinere modellen, zoals de Knikmops 100, worden vaak ingezet voor kleine werkzaamheden en zijn perfect voor het manoeuvreren in smalle paden. De Knikmops 130 is het meest populaire model en ideaal voor het verwijderen van straatwerk. Voor het bewerken van grotere oppervlakten is de Knikmops 250 het ideale model.

Ook voor het zwaardere werk

Met bijna 2400 kilo is de Knikmops 250 de zwaarste en krachtigste kniklader. Deze shovel kan tot wel 2400 kg tillen en heeft dankzij de vier aparte hydromotoren aan de wielen een continue 4-wielaandrijving. Bovendien is de bediening van deze minishovel zeer eenvoudig en snel dankzij het digitale dashboard met de nieuwste technische vernieuwingen. De compacte stalen chassis maakt deze minishovel robuust en perfect voor zwaar werk, waardoor het de ideale ondersteuning is voor boeren en aannemers. Met de verschillende opties in aanbouwdelen kan deze minishovel volledig op maat worden ingericht. Kortom, deze eenvoudig te besturen Knikmops is een perfecte aanwinst voor op het land of de bouwplaats!