Hovenier Vleuten
Image default
Aanbiedingen

5 redenen om alles wat je eerder hebt geleerd te vergeten en in data-analyse te gaan

software developer vakken

Analytics is trendy. Analytics is waar iedereen het nu over heeft. Analytics verandert de wereld. Het is niet verwonderlijk dat de belangstelling voor dit werkterrein de laatste jaren toeneemt. Waarom is dit beroep zo aantrekkelijk? Is het mogelijk om vanaf nul een data-analist te worden en welke kennis is daarvoor nodig? Laten we het uitzoeken.

Wat een data-analist doet

Een analist verzamelt in eenvoudige bewoordingen informatie, analyseert en zoekt op basis van data naar de beste oplossingen. Aanvankelijk werden veel van de taken die analisten nu uitvoeren, uitgevoerd door specialisten in wiskunde of statistici. Maar met de verspreiding van technologie, de ontwikkeling van machine learning en kunstmatige intelligentie, heeft de informatica zich aangesloten bij data-analyse. Het proces verliep sneller en efficiënter, en analytics werd op verschillende gebieden toegepast.

Dus wat zijn de verantwoordelijkheden van een data-analist?

  • zoeken naar afwijkingen, bijvoorbeeld ongebruikelijk klantgedrag op de website van een online winkel of frauduleuze pogingen;
  • voorspellingen doen, bijvoorbeeld hoe gebruikers zullen reageren op de introductie van een nieuwe functie in de dienst;
  • het vinden van effectieve zakelijke oplossingen, bijvoorbeeld het verhogen van de verkoop;
  • beoordeling van het potentieel van het bedrijf, bijvoorbeeld het berekenen van ROI en andere economische indicatoren, terugverdientijd van advertenties, enz.

Waarom kiezen voor data-analyse? Dit is gewild in de markt!

Er is veel vraag naar analysespecialisten in de markt. Studies tonen aan dat 94% van de professionals die zijn opgeleid in data-analyse op dit gebied werkzaam zijn. Het aantal vacatures op dit gebied groeit gestaag. Volgens de prognose is de data-analist in 2020 een van de meest gevraagde beroepen op IT-gebied. De verhouding vacatures en cv’s in dit segment is 1 op 4,5. De gezamenlijke studie van HeadHunter bevestigt ook de grote vraag naar analisten. Dit beroep is opgenomen in de TOP 15 meest gevraagde op IT-gebied. De vraag naar analisten groeit al jaren over de hele wereld. Volgens een enquête van IBM zal het aantal vacatures voor data-analisten in de Verenigde Staten in 2020 2,72 miljoen bedragen. De vraag naar analisten zal in de loop van het jaar met 28% groeien. In 2020 zullen er 2,72 miljoen banen zijn voor data-analisten in de VS, maar dat is niet alles. IBM-experts beweren dat de vraag naar dergelijke professionals zo groot is en dat er zo weinig professionals op dit gebied zijn dat dergelijke vacatures gemiddeld 45 dagen openstaan, wat vijf dagen meer is dan andere vacatures in de markt.

Het betaalt goed

Het gemiddelde salaris voor een aspirant-data-analist in de Verenigde Staten is volgens IBM meer dan $ 80.000 per jaar. Ervaren professionals kunnen een gemiddeld jaarsalaris van $ 100-116 duizend verwachten.

Het profiteert

Bedrijven ontvangen tegenwoordig veel verschillende gegevens van klanten: het aantal sitebezoeken, transacties, interactie met advertenties. Tegelijkertijd kan 65% van de bedrijven de beschikbare gegevens niet analyseren, zo bleek uit het Gemalto-onderzoek. 89% van de organisaties gelooft dat als ze wisten hoe ze informatie correct moesten analyseren, ze een concurrentievoordeel zouden hebben. Datawetenschappers kunnen bijdragen aan bedrijfsgroei en resultaten boeken in verbeterde efficiëntie.

Het is veelbelovend

LinkedIn heeft een lijst met beroepen samengesteld die u kunnen helpen snel uw carrière op te bouwen. De onderzoekers waren van mening dat data-analisten een grote kans hadden om gepromoveerd te worden. LinkedIn beoordeelde de carrièremogelijkheden in deze branche met een 9 op 10.

Het is interessant

Gegevensanalyse is een veelzijdig vakgebied en er is veel vraag naar analyseprofessionals in een groot aantal verschillende industrieën. Data-analisten kunnen niet alleen in IT-bedrijven werken, maar realiseren zich ook op verschillende gebieden.

De gezondheidszorg gebruikt gegevens om betere diensten en programma’s te leveren. In de landbouw worden gegevens gebruikt om de opbrengsten te verhogen en zelfs de ontkieming van zaden te beheersen. In de auto-industrie helpen analyses om comfortabelere voertuigen te ontwerpen, storingen te voorspellen en de vraag te voorspellen. En dan is er nog de financiële dienstverlening, de handel en diverse bedrijfssectoren die met data werken. Een specialist heeft dus niet alleen de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de wereld van cijfers en statistieken, maar ook om voor zichzelf meer te weten te komen over nieuwe industrieën, van detailhandel tot ruimteverkenning en een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het bedrijf.

Welke vaardigheden zijn vereist voor een data-analist

Om de specialiteit onder de knie te krijgen, zijn passende kennis en vaardigheden vereist. Data-analisten moeten:

  • kennen tenminste één programmeertaal (Python, SQL, etc.),
  • goed thuis zijn in statistieken,
  • lineaire algebra begrijpen,
  • kunnen werken met tafels,
  • analytisch denken.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat leren en toetreden tot het beroep te moeilijk is, vooral voor de geesteswetenschappen. In feite hangt alles af van het verlangen, het verlangen en het vermogen om nieuwe dingen te leren. En ook de achtergrond speelt een rol. Het wordt gemakkelijker voor marketeers, financiers, managers die dagelijks met verschillende gegevens te maken hebben om zich te verdiepen in het veld van analytics.

https://www.webdeveloper.today/2021/08/config-vim-vimrc.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html